Werkzaamheden warmtenet weer van start

In de kernen ‘s-Gravenzande, Maasdijk en Poeldijk vinden binnenkort werkzaamheden plaats voor de aanleg van het warmtenet in onze gemeente. De afgelopen tijd zijn de leidingen van het warmtenetwerk aangelegd en binnenkort worden deze werkzaamheden hervat. Het ‘warmtestation Maasdijk’ in Maasdijk en ‘warmtestation Polanen’ in Monster gaan namelijk binnenkort in gebruik.  

Glastuinbouwbedrijven die warmte afnemen van deze stations worden in de komende jaren aangesloten op het warmtenet. Daarmee wordt 80% van de warmtevraag vervangen door aardwarmte.  

De werkzaamheden zorgen voor verkeersomleidingen voor autoverkeer en fietsers en voor afsluitingen. Welke dit zijn, lees je in dit bericht.  

Op maandag 12 augustus zijn we gestart met werkzaamheden in de Lorentzstraat. Een deel van deze straat is daarom afgesloten. Dit werk is eind november klaar. 

Op dinsdag 13 augustus zijn we gestart met het verwijderen van het asfalt in een deel van de Lange Kruisweg. De nodige boringen zijn hier al gedaan. Binnenkort wordt de hoofdleiding gekoppeld aan de warmteleiding in de straat De Hoogt. Naar verwachting zijn de werkzaamheden op vrijdag 13 september afgerond en kan de weg weer vrij worden gegeven. 

Op maandag 19 augustus starten we met het verwijderen van het asfalt in een deel van de Pettendijk. Daarna beginnen we met de boring. Zodra dit klaar is, wordt de hoofdleiding gekoppeld aan de warmteleiding in de Pettendijk. Een deel van de Pettendijk is afgesloten tijdens deze werkzaamheden. We verwachten de werkzaamheden op vrijdag 20 september af te ronden en de weg weer vrij te geven. 

Op maandag 19 augustus beginnen we met het verwijderen van het asfalt in een deel van de Leeuwenhorstenlaan en een deel van De Poel. Daarna starten we met de boring. De totale werkzaamheden duren tot en met eind april 2025. Er zijn verkeersomleidingen voor autoverkeer en fietsers. Volg de omleidingsborden ter plaatse. 

Op maandag 19 augustus starten we met het aan elkaar lassen van de leidingen. Alle wegen blijven dan nog bereikbaar. Op maandag 14 oktober wordt er gestart met de boorwerkzaamheden aan het onderpad van de Maasdijk en sluiten we delen van de weg af. Die boorwerkzaamheden vinden plaats vanaf het historisch herkenningspunt van Oranjesluis tot aan de T-splitsing bij de Nieuwelaan. Voor het klaarleggen en het intrekken van de leiding moeten verschillende delen van de weg een aantal keer afgesloten worden voor verkeer. Deze afsluitingen vinden naar verwachting op donderdagen plaats. De totale werkzaamheden duren tot en met begin juli 2025.

Blijf op de hoogte met de BouwApp

Wil je deze projecten van Warmtenetwerk Westland op de voet volgen? Download dan de BouwApp op jouw smartphone via de App Store of Google Play Store. Of ga naar de website van de BouwApp via je desktop. Volg het hoofdproject ‘Warmtenetwerk Westland’ om op de hoogte te blijven van de plannen van Warmte Netwerk Westland en klik op ‘overzicht’ om het deelproject in jouw buurt te volgen: ‘WNW | Polanen’ en/of ‘WNW | Maasdijk’.  

Via deze pagina’s houden we je op de hoogte van de werkzaamheden, de planning en alle verkeersmaatregelen. Je kunt hier ook gemakkelijk vragen stellen aan de omgevingsmanager.

Omwonenden ontvangen een bewonersbrief met informatie over de werkzaamheden en de planning.