Roeister Benthe Boonstra krijgt WestlandStek tijdens huldiging

Benthe Boonstra, opgegroeid in  Monster, kreeg tijdens de Westlandse huldiging van wethouder Anko Goudswaard (sport) ook de WestlandStek opgespeld. Deze ontving ze voor haar bijzondere sportprestatie tijdens de Olympische Spelen. Wat zijn we trots op ‘onze’ Benthe! 

Benthe behaalde tijdens de Olympische Spelen, samen met haar teamgenoten Hermijntje Drenth, Tinka Offereins en Marloes Oldenburg, een gouden medaille met roeien vrouwen vier-zonder. In september 2023 werd diezelfde ploeg wereldkampioen bij de Wereldkampioenschappen in Belgrado. In 2022 en 2023 was Benthe genomineerd in de categorie Sportvrouw voor de Westlandse sportprijzen. 

WestlandStek

De WestlandStek is een gemeentelijke onderscheiding voor personen die zich tijdens een periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze inzetten voor de gemeente Westland en/of op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief gebied. Het is ook een blijk van waardering voor een bijzondere prestatie op het gebied van sport en/of cultuur, zoals het behalen van een Europees, Wereld- of Olympisch kampioenschap van een, van oorsprong, inwoner van de gemeente Westland.