Herenstraat-Oosteinde in Wateringen vanaf 20 juli weer open

De Herenstraat-Oosteinde in Wateringen is vanaf zaterdag 20 juli 12.00 uur weer open voor al het verkeer. Automobilisten en fietsers die vanuit Wateringse Veld en Rijswijk komen, kunnen daardoor het centrum van Wateringen weer bereiken zonder om te rijden.

De weg was sinds januari afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit was vooral nodig om waterleidingen te vervangen. De oudste lag er al sinds 1886. Ook is de weg veiliger gemaakt en zijn de straatstenen vervangen voor asfalt.

Bus 30 (was tijdelijk bus 130) rijdt vanaf zaterdag 27 juli weer de originele route.

Afrondende werkzaamheden na de zomervakantie

De opening is een week eerder dan gepland. Wel zijn er na de zomervakantie nog afrondende werkzaamheden. De fietspaden moeten bijvoorbeeld nog een rode kleur krijgen. Ook komen er nog middengeleiders op de kruising met de Kwaklaan.

De poller in de Ambachtsweg gaat weer omhoog

In de uren na de heropening van de Herenstraat-Oosteinde gaat de poller in de Ambachtsweg weer omhoog. Deze was tijdens de werkzaamheden tijdelijk omlaag gezet, om de verkeersdruk binnen Wateringen te verdelen. Als de poller weer omhoog staat, kan er geen gemotoriseerd verkeer meer over de Ambachtsweg van en naar Den Haag rijden.

Voor de Ambachtsweg is een verkeersbesluit nodig

Voor de verkeerssituatie op de Ambachtsweg is nog geen definitief besluit genomen. Dit noemen wij een verkeersbesluit. Dit is wel nodig en we willen dit nog dit jaar doen. Hiervoor verkennen we op dit moment alle mogelijkheden. Omwonenden krijgen nog de mogelijkheid om hierop te reageren.