De zomer komt eraan!

De zomer komt eraan! Ook zo’n zin om weer naar het strand te gaan?

Wie er in ieder geval klaar voor is, is de Reddingsbrigade. Vanaf 15 mei gaat namelijk het nieuwe strandseizoen van start. Dat betekent dat de Reddingsbrigades van Monster en ‘s-Gravenzande iedere zaterdag en zondag weer aanwezig zijn op het strand. In de zomervakantie staan ze elke dag voor u klaar.

Wat doet de Reddingsbrigade?

De reddingsbrigade is er vooral voor uw veiligheid. Met voorlichting en toezicht helpen de lifeguards om ongevallen te voorkomen. En is er iemand in nood? Dan komen ze direct in actie, zowel op het strand als op zee.

Meer weten over het werk van de Reddingsbrigade? Ga dan naar www.veilignaarhetstrand.nl

Geniet veilig op het strand

Gaat u naar één van de mooie Westlandse stranden? Lees dan eerst de informatie op de borden bij de strandopgangen. Hier leest u welke regels gelden en welke aanwijzingen de hulpdiensten geven. Kijk ook altijd naar de kleur van de vlag die bij de Reddingsbrigade hangt. Meer informatie over het strand vindt u hier. Hier leggen we ook uit wat elke vlagkleur betekent en wat u moet doen als u in een mui terechtkomt.

En verder is:

  • Overmatig alcoholgebruik dat overlast veroorzaakt niet toegestaan.
  • Het niet toegestaan om op het strand een vuur te stoken.

Bent u mindervalide?

Bij strandopgang Strandweg in Ter Heijde zijn er extra voorzieningen beschikbaar:

  • de strandrups
  • een strandrolstoel
  • een invalidentoilet

Tip! Kom op de fiets naar het strand

Zo voorkomt u filerijden en parkeerkosten. En wist u al dat we sinds begin mei een gratis Biesieklette fietsenstalling hebben bij strandopgang Strandweg in Ter Heijde? De fietsenstalling is tijdens het strandseizoen altijd open. En op momenten dat de fietsenstalling bemand is, wordt uw fiets ook bewaakt. Op de volgende momenten zijn er medewerkers aanwezig:

  • In mei, juni en september op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur
  • In juli en augustus elke dag van 09.00 tot 20.00 uur

Veel strandplezier!