Beleef de rijke historie van Westland tijdens Open Monumentendag

Donderdag 12 september opende wethouder Carlieke van Staalduinen de Open Monumentendag 2024 in de Domkerk in De Lier. Zij overhandigde hierbij de monumentensleutel aan het bestuur van Stichting Monumentaal Westland. Het thema van Open Monumentendag is dit jaar 'routes, netwerken en verbindingen'.

Zaterdag 14 en zondag 15 september staan in het teken van Open Monumentendag. Het weekend waarin u een kijkje kunt nemen in de Westlandse monumenten. Honderden vrijwilligers openen de deuren van 44 monumenten en nemen de bezoekers mee in de historie. Wethouder van Staalduinen: “Bij routes, netwerken en verbindingen denkt u bijvoorbeeld aan een stoomtram die vroeger door het Westland reed. Of de schepen, de Westlanders, waarmee we tuinbouwproducten vervoerden. Maar het gaat ook om verbinding van mensen met de monumenten en met elkaar. Dus breng vooral een bezoek aan verschillende monumenten, want in elke kern van Westland staan monumenten met een rijke historie die een verrijking voor onze leefomgeving zijn.”

Kom naar Open Monumentendag

Wilt u binnenkijken bij de Westlandse monumenten? Kom dan naar Open Monumentendag en laat u verrassen. Er is voor deze speciale dag ook een mooie folder gemaakt met daarop alle informatie. Deze kan worden opgehaald bij Bibliotheken, de monumenten en in het gemeentehuis. Een overzicht van alle activiteiten, fiets en -wandelroutes vindt u op www.monumentaalwestland.nl.