Studietoeslag voor jongeren met een beperking

Studenten vanaf 18 jaar met een arbeidsbeperking, kunnen in aanmerking komen voor een individuele studietoeslag. Jongeren met een beperking zijn soms minder goed in staat hun opleiding te combineren met werk. De studietoeslag is bedoeld om te voorkomen dat zij hierdoor vaker en meer moeten lenen dan jongeren die naast hun opleiding wel kunnen werken.

Aanvragen

De individuele studietoeslag bedraagt € 150,- per maand en wordt verstrekt in de vorm van bijzondere bijstand. Je kunt schriftelijk een aanvraag indienen. Je vult het aanvraagformulier individuele studietoeslag (pdf 69Kb) in en stuurt het formulier en bewijsstukken op naar de gemeente. Het is ook mogelijk om het aanvraagformulier af te geven bij het gemeentehuis in Naaldwijk. Maak hiervoor een afspraak bij de gemeente via 14 0174.

Je komt in aanmerking voor de individuele studietoeslag als je:

• 18 jaar of ouder bent
  • ingeschreven staat als inwoner van de gemeente Westland
  • recht hebt op studiefinanciering
  • niet teveel vermogen hebt
  • niet in staat bent om het wettelijk minimumloon te verdienen, maar wel mogelijkheden hebt tot arbeidsparticipatie.

Meer weten

Heb je nog vragen neem dan contact op met de gemeente via 14 0174. Ook kun je terecht bij het Buurt Informatiepunt in jouw kern. De vrijwilligers helpen je graag bij het aanvragen van de individuele studietoeslag.