Computerregeling

Vanaf 1 april is de computerregeling voor kinderen verruimd. Het maximum gaat van 1 naar 3 computers per gezin.

Heeft u een laag inkomen en heeft uw kind een computer nodig? Vul dan een aanvraagformulier van de gemeente in. Na goedkeuring komt er een tegoed voor een computer te staan op de WestlandPas.

Vanaf 1 april 2021 kunnen gezinnen met de WestlandPas terecht bij speciaal aangesloten lokale aanbieders terecht om met hun WestlandPas een computer aan te schaffen.  
Onder computer wordt verstaan:

  • een desktop
  • een laptop of
  • tablet.

En als dat nodig is, ook software, monitor, toetsenbord, muis en printer.
De maximale waarde voor dit allesl is € 500,00 per computer met toebehoren. Dit kan eens per vijf jaar worden aangevraagd.

Vanaf 1 juli 2021 kunnen ook volwassenen met een laag inkomen een computer aanvragen bij de gemeente Westland. Dat was tot nu toe nog niet mogelijk.
Na goedkeuring van de aanvraag, ontvangt de aanvrager een persoonlijke Westlandpas met daarop het tegoed voor de computer.

Meer informatie over de computerregeling vindt u ook op de website van de WestlandPas.

Aanvragen

Heeft u een bijstandsuitkering doe dan een aanvraag met DigiD. Voor de aanvraag via DigiD moet u informatie (pdf 322kb) klaar hebben liggen.

Heeft u een laag inkomen maar u ontvangt geen uitkering, dan vult u een aanvraagformulier (pdf 86kb) in en een inlichtingenformulier (pdf 215kb).