Huisvesting arbeidsmigranten bij De Lier

In 2020 heeft Tradiro een initiatief ingediend voor de huisvesting van arbeidsmigranten aan de Oostbuurtseweg 53 bij de Lier. De gemeente heeft daarna een Quick Scan uitgevoerd om te controleren of het initiatief voldoet aan de verschillende beleidsuitgangspunten van de gemeente.

Punten waarop het plan getoetst is

• bouwhoogte, hoeveelheid groen en leefbaarheid
  • goede bouwkwaliteit (uitstraling, groen en woonkwaliteit)
  • voldoende parkeerplekken
  • ontsluiting van de locatie (veiligheid en vormgeving
  • beheersplan is om eventuele hinder te beperken.

Op basis van het gemeentelijk advies heeft Tradiro een aantal aanpassingen gedaan in het plan. Het aangepaste plan voldoet nu aan de eisen die de gemeente stelt aan dit type initiatief. Daarom heeft het college op 29 juni 2021 uitgesproken het initiatief als kansrijk te zien. Na dit conceptbesluit heeft de gemeente een informatiebijeenkomst georganiseerd voor de direct omwonenden. Het doel van deze bijeenkomsten op 12 juli 2021 was om de genodigden te informeren en hen de gelegenheid te geven om op het voorstel te reageren en mee te denken.

Waarom deze locatie?

De locatie ligt relatief ver van de woonkernen, aan de rand van De Lier. De locatie heeft via de ventweg een eigen verkeersontsluiting, waardoor er relatief weinig gemerkt wordt van de aanwezigheid van het park. Door de grootte is het mogelijk eigen (sport-)voorzieningen te faciliteren en te beheren. Coördinatoren zullen 24/7 op locatie aanwezig zijn.

Specificaties voorgenomen plan

•    huisvesting voor 688 mensen
•    meerdere huisvestingscoördinatoren die 24/7 bereikbaar zijn
•    beveiligingscamera’s