Wegwijs eenzaamheid: overzicht hulpaanbod en activiteiten

Als vrijwilliger of professional kunt u het verschil maken voor iemand die (mogelijk) eenzaam is. Inwoners van Westland kunnen op veel plekken informatie of ondersteuning krijgen en meedoen aan activiteiten. Op deze pagina vindt u een handig overzicht daarvan. Heeft u aanvullingen of correcties? Mail dan naar eenzaamheid@gemeentewestland.nl.

  Er is nog meer

  Behalve dit overzicht zijn er ook andere mogelijkheden die kunnen helpen bij eenzaamheid:

  • alle vormen van vrijwilligerswerk in Westland
  • ondersteuning door geloofsgemeenschappen
  • deelname aan sportactiviteiten, koren, muziekscholen, dansverenigingen en -scholen, beeldende kunst, slagwerkgroepen en theaterverenigingen
  • ontmoeting in horecagelegenheden of koffiehoeken in supermarkten

  Signaalpunt Eenzaamheid Westland 

  Gemeente Westland vindt het bestrijden en voorkomen van eenzaamheid belangrijk. Daarom is in samenwerking met Vitis Welzijn signaalpuntwestland opgezet. Het doel van het Signaalpunt is om nog meer inwoners die zich eenzaam voelen in beeld te krijgen en te ondersteunen. 
  Via een online formulier kunt u er een signaal afgeven als u zich zorgen maakt om anderen die zich mogelijk eenzaam voelen. Ook als u zichzelf eenzaam voelt, kunt u dit hier aangeven. Een professional van Vitis Welzijn kan dan contact leggen en de situatie verkennen. Indien nodig, gewenst én uitsluitend met toestemming van de betrokkene kunnen vervolgstappen gezet worden. 

  Toelichting en verantwoording Wegwijs eenzaamheid

  Dit overzicht is bedoeld voor vrijwilligers en professionals die mensen bijstaan die met eenzaamheid te maken hebben. Ondersteuning bij eenzaamheid is altijd individueel maatwerk. Daarom bevat het overzicht divers, laagdrempelig en individueel aanbod voor inwoners dat mogelijk minder goed bekend is. Vermeld aanbod kan gratis, gesubsidieerd of tegen betaling beschikbaar zijn en is alleen opgenomen als daarover online meer informatie te vinden is. Vermelding op op deze pagina betekent geen goedkeuring of enige andere vorm van waardering.