U voelt zich eenzaam

Het kan lastig zijn om over eenzaamheid te praten en om er wat aan te doen. Dan is het goed om te weten dat u niet de enige bent met dit gevoel. Bijna de helft van de inwoners van Westland voelt zich regelmatig eenzaam. Gelukkig zijn er manieren om er iets aan te doen.

Zelf iets doen

Eenzaamheid gaat niet vanzelf over. U moet er zelf mee aan de slag gaan. Zorg bijvoorbeeld dat u meer onder de mensen komt. Of dat de contacten die u heeft beter worden. Probeer patronen in uw dagelijkse leven te veranderen. U kan bijvoorbeeld lid  worden van een club of vereniging. Ook hulp vragen kan lonen. Vaak weet een ander niet dat u zich eenzaam voelt.

Activiteiten tegen eenzaamheid

In Westland zijn er veel activiteiten waar u vaak gratis aan deel kunt nemen. In elke kern zijn plekken waar u terecht kunt om anderen te ontmoeten, waaronder wijkcentra van Vitis Welzijn en bibliotheken. Vrijwilligers, professionals en actieve inwoners zetten zich hiervoor in. Wat dacht u van zingen bij een koor, biljarten of een cursus volgen?

Vrijwilligerswerk

Heeft u er al eens aan gedacht om vrijwilligerswerk te doen? U helpt niet alleen anderen, maar ook zelf beleeft u er plezier aan. Het geeft een andere invulling aan uw dag en u ontmoet anderen. Op de website van Westland voor elkaar ziet u wat voor vrijwilligerswerk u in de buurt kunt doen. Vindt u het toch een beetje spannend? De consulenten van Vitis Welzijn Vrijwillige Inzet helpen u met zoeken.

Meer hulp nodig?

Heeft u meer hulp nodig? Praat dan eens met uw huisarts of ga langs bij een Buurt Informatiepunt. Komt u er zelf niet uit omdat het probleem te groot is of er teveel tegelijkertijd speelt? Dan kan het Sociaal Kernteam Westland wellicht ondersteuning bieden. Op de website van het Sociaal Kernteam leest u meer over hoe het Sociaal Kernteam Westland werkt, wat het doet en voor welke vragen u bij hen terecht kunt.