Speelplaats Bubonastraat Naaldwijk

In wijk “Hoogeland-oost” in Naaldwijk wordt naar verwachting in het 4e kwartaal van 2020 het braakliggende terrein aan de Bubonastraat ingericht. Hier komt een speelvoorziening met een groene uitstraling.  Omwonenden zijn per brief geïnformeerd over de plannen.

Er zijn nu twee ontwerptekeningen waar de bewoners uit kunnen kiezen. Een aantal bewoners heeft gereageerd dat men liever een groene inrichting wil. Bij het uitwerken van de voorlopige tekeningen is hier rekening meegehouden. Er is nu gekozen voor een klein pannaveld, circa  6 x 11 m2 met kleine goaltjes. Om geluid te weren is in het ontwerp gekozen voor een ondergrond van kunstgras en een geluiddempend hekwerk. Rondom de speelvoorziening komen grondwallen om te zorgen dat geluiden iets gedempt worden. Verder komt er veel groen in de speelvoorziening zodat dit terrein een groene uitstraling gaat krijgen.

Het grote verschil in beide ontwerpen is dat één ontwerp is voorzien van een kabelbaan en de andere van een groot klim/-touwtoestel. Verder worden er nog 2 speeltoestellen bijgeplaatst. Er is nog een derde ontwerp maar deze hebben we niet uitgetekend. Bij dit ontwerp vervalt het pannaveld en wordt het groen ingericht. Hier ziet u ontwerptekening 1 en ontwerptekening 2. Op beide tekeningen staat een kader weergegeven met de tekst nader in te vullen. Dit gedeelte krijgt een groene inrichting. Dit kan gras zijn of een rozenperkje of iets dergelijks.

Wij zijn benieuwd  naar de voorkeuren van omwonenden. Zij hebben een brief ontvangen en kunnen tot 20 juni reageren via  info@gemeentewestland.nl.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer M. Dogger, telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 06-538 99 392.