De Lier: Kerklaan, Berkenlaan en Markenborgh

In De Lier werken we aan het verbeteren van de wateropvang in de omgeving van de Van Rijnstraat. De bestrating in de Van Rijnstraat wordt ‘hol’ gelegd en in de omliggende straten (Berkenlaan, Kerklaan en Markenborgh) vervangen we het riool.

Rioolvervanging

De rioolvervanging bestaat uit vier deelprojecten in de straten: Markenborgh, Van Rijnstraat e.o., Molenstraat, Oosterstraat, Schoolstraat, Tuinstraat, Berkenlaan en een deel van de Kerklaan. Er werken twee aannemers aan de rioolvervanging: Van Dijk Maasland en Kroes. Om overlast te beperken, voeren we de verschillende werkzaamheden tegelijk uit en stemmen we deze op elkaar af.

Planning

In de afgelopen maanden zijn we bij de werkzaamheden onder de grond tegen verschillende onverwachte situaties aangelopen. Beide aannemers maken daarom een nieuwe planning. Deze is naar verwachting eind oktober beschikbaar.

Werkzaamheden actueel

Berkenlaan

Sinds eind augustus werkt Van Dijk Maasland aan het vervangen van het riool en de bestrating. Bestemmingsverkeer kan de woningen bereiken via de kant van de Kerklaan en Sportlaan. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk.

Van Rijnstraat

Eind augustus is Kroes gestart met het vervangen van het riool vanaf de Molenstraat tot voorbij de kruising met de Schoolstraat. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk in de Van Rijnstraat en Schoolstraat. Woningen in het gebied en het parkeerterrein langs de Van Rijnstraat blijven altijd bereikbaar vanaf één kant. Houd de aanrijdroute naar uw bestemming goed in de gaten.

Wat is er al gebeurd?

De werkzaamheden in de Markenborgh en de inrichting van de 'Schoolzone Hohorst' zijn klaar. Het riool in de Molenstraat, een deel van de Berkenlaan en de Van Rijnstraat zijn vervangen. Evides heeft zowel in de Berkenlaan als in de Kerklaan de waterleiding vernieuwd.

Meer informatie

Download de gratis projectenapp ‘Bereikbaar De Lier’ op uw smartphone voor actuele informatie, planning en omleidingsroutes.

Contact

Heeft u vragen over een van de projecten? Neem dan contact op met onze omgevingsmanager: Jolanda Geleijnse. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06 – 28 27 26 63 of jolanda@trentoo.nl