Sluitingsuur horecabedrijven, ontheffing (raamkaart)

Als horecaondernemer kunt u een ontheffing aanvragen wanneer u uw horecabedrijf langer wilt openhouden dan de maximale sluitingstijd van 02.00 uur. Met deze ontheffing kunt u 10 keer jaar langer open blijven tot uiterlijk 04.00. Na 01.00 uur mogen er geen bezoekers meer worden toegelaten. Dit geldt ook als u géén ontheffing heeft.

Vanaf 16 december 2020 vindt er een belangrijke wijziging plaats, om uw zaken veiliger te regelen via de gemeente. Ondernemers hebben vanaf dat moment een eHerkenningsmiddel nodig met betrouwbaarheidsniveau niveau 3 of hoger. Lees meer in ons nieuwsbericht.

 

Indienen

 • Vraag uw ontheffing minimaal 8 weken van te voren aan. Binnen 8 weken ontvangt u een beslissing op uw aanvraag.
 • Voor het online indienen van een aanvraag hebben burgers DigiD nodig, en bedrijven eHerkenning.

Kosten

Kosten aanvragen ontheffing sluitingsuur
Soort productKosten
In behandeling nemen van een aanvraag € 37,80
 • Gebruik van de ontheffing en raamkaart

  De ontheffing wordt voor onbepaalde tijd verleend. Wanneer de ontheffing wordt verleend krijgt u een raamkaart. Deze raamkaart hangt u voor het raam indien u langer open blijft. Als u besluit om langer open te blijven dient u de politie hiervan in kennis te stellen. Dit doet u door het landelijke servicenummer van de politie (0900-8844) te bellen.

  Binnen 3 werkdagen na het gebruik dient u ook de gemeente in kennis te stellen. Dit doet u door een mail te sturen naar info@gemeentewestland.nl met de mededeling dat u gebruik heeft gemaakt van de raamkaart.

 • Sluitingstijden

  Horecabedrijven moeten dagelijks tussen 02.00 uur en 06.00 uur gesloten zijn voor bezoekers en mogen er geen bezoekers in het horecabedrijf verblijven.

  Na 01.00 uur mogen er geen bezoekers meer worden toegelaten. Als uw horecabedrijf geen alcohol serveert, zoals een grillroom, dan mogen er na 01.30 uur geen bezoekers meer worden toegelaten.

  Als u zwak alcoholische dranken verkoopt voor gebruik elders dan ter plaatse (de drank wordt elders genuttigd), dan mag u geopend zijn tussen 06.00 uur en 22.00 uur.

  Paracommerciele horecabedrijven moeten besloten zijn tussen 01.00 uur en 06.00 uur.