Trouwambtenaar eigen keuze

Het is mogelijk de toespraak bij uw huwelijksvoltrekking door een familielid of goede vriend te laten verzorgen. Een trouwambtenaar van de gemeente Westland verzorgt dan het officiële gedeelte. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.
Het is ook mogelijk om uw huwelijk door een trouwambtenaar naar eigen keuze te laten voltrekken. Deze persoon moet worden beëdigd door de rechtbank. Daarnaast moet u deze persoon lworden aangewezen als eenmalig trouwambtenaar van de gemeente Westland.
Een trouwambtenaar naar eigen keuze is niet mogelijk bij het voltrekken van een gratis huwelijk of huwelijk tegen gereduceerd tarief. Het aanwijzen van een trouwambtenaar vraagt u schriftelijk aan met het instemmingsformulier (pdf 190Kb). De aanvraag moet uiterlijk 3 maanden voor de huwelijksdatum zijn ingediend. Ontvangen wij jouw verzoek later dan kunnen wij deze in verband met de planning niet meer in behandeling nemen.

Kosten

Soort productPrijs
Benoeming beëdigde trouwambtenaar uit een andere gemeente€ 129,00
Benoeming niet eerder beëdigde trouwambtenaar van eigen keuze€ 180,00
 • Voorwaarden

  Een trouwambtenaar van eigen keuze moet:

  • Moet meerderjarig en handelingsbekwaam zijn
  • Moet bekend zijn met de wetten en regels voor het voltrekken van een huwelijk of partnerschap
  • Moet zich houden aan de afspraken die in Westland gelden voor het voltrekken van een huwelijk of partnerschap
  • Vergoeding voor de trouwambtenaar

   De gemeente geeft geen vergoeding aan trouwambtenaren van eigen keuze die eenmalig een huwelijk of partnerschap sluiten in Westland.