Rijbewijs

Een rijbewijs vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. Daarvoor maakt u online een afspraak. Ook om uw rijbewijs te vernieuwen (verlengen) maakt u een afspraak. Na 5 werkdagen kunt u uw rijbewijs zelf afhalen. Hiervoor moet u ook een afspraak maken, dit kan online of aan de balie wanneer u uw rijbewijs aanvraagt. Een rijbewijs is 10 jaar geldig.

Rijbewijs, 1ste aanvraag

Bent u net geslaagd voor uw rijexamen en vraagt u uw rijbewijs voor het eerst aan? Dan kunt u gebruik maken van een spoedlijst. Lees hieronder meer over het aanvragen van uw eerste rijbewijs.

Meenemen bij aanvragen

  • legitimatiebewijs
  • een nieuwe pasfoto, let op de eisen voor pasfoto's
  • let op: u mag niet dezelfde foto als van uw huidige document meenemen
  • uw oude rijbewijs
  • bankpas, u betaalt gelijk bij de aanvraag
  • Gezondheidsverklaring (voorheen Eigen verklaring) (CBR) als u een medische indicatie heeft, een groot rijbewijs aanvraagt of 75 jaar en ouder bent. Heeft u een gezondheidsverklaring opgestuurd naar het CBR? Wacht u dan met aanvragen totdat u van het CBR een brief heeft ontvangen met bevestiging van uw geschiktheid.

Pasfoto

U kunt bij de vakfotograaf een pasfoto laten maken die voldoet aan de strenge eisen voor officiële documenten.
Er is een fotocabine in de publiekshal aanwezig. Deze levert echter een minder goede kwaliteit foto’s. Het gebruik van de cabine is daarom voor eigen risico.

De prijs voor het maken van een pasfoto in het fotohokje is € 7,-.

Kosten

Kosten Rijbewijs
Soort productPrijs
Rijbewijs€ 41,00
Buitenlands rijbewijs omwisselen€ 41,00
Spoedaanvraag rijbewijs€ 75,10