Cultuurkoers 2030: praat mee over cultuur in Westland

Het cultuur- en erfgoedbeleid van de gemeente Westland is toe aan vernieuwing. De manier waarop mensen cultuur beleven verandert. Daarom ontwikkelt de gemeente de Cultuurkoers 2030. In dit document wordt beschreven waaraan Westland de komende 10 jaar op cultureel gebied wil werken. Van muziekles tot monument en van zangkoor tot theater; de gemeente wil van u weten wat u belangrijk vindt voor cultuur.

Wat is cultuur?

Bij cultuur denken mensen vaak aan een museum, de bioscoop of het theater. Maar cultuur gaat over veel meer. Wat dacht u van het standbeeld op het dorpsplein. Een archeologische vondst of muziekles. Maar ook erfgoed, zoals monumenten en de kassen in het Westland.

Wat gebeurt er met uw bijdrage?

Inwoners konden tot half februari hun tips en ideeën delen met de gemeente via een online enquête. De enquête is gesloten.

De gemeente sprak daarnaast met verschillende culturele organisaties in Westland. Samen met uw ideeën vormt hun bijdrage de inspiratie voor de Cultuurkoers 2030. Natuurlijk kunnen niet alle ideeën worden meegenomen. Door een bijdrage te leveren kon u aan de gemeente laten weten wat u belangrijk vindt. De uiteindelijke keuzes worden gemaakt op basis van inhoudelijke en financiële afwegingen. Naar verwachting besluit de gemeenteraad in juli 2019 over de Cultuurkoers 2030.

Planning

MaandOmschrijving Status
januari - februari 2019gemeente verzamelt tips en ideeënafgerond
maart - april 2019de ideeën worden uitgewerkt en de koers wordt geschreven afgerond
mei - juni 2019de Cultuurkoers 2030 wordt besproken in het college van burgemeester en wethoudersafgerond
juli 2019 de gemeenteraad besluit over de Cultuurkoers 2030afgerond

Benieuwd? Lees de Westland Cultuurkoers 2030 (pdf, 2mb).