Verloren of gevonden voorwerpen

De gemeente is verantwoordelijk voor de registratie van verloren en gevonden voorwerpen. Als u iets kwijt bent of verloren hebt kunt u terecht op www.verlorenofgevonden.nl. Daar kunt u voorwerpen zoeken of een voorwerp melden. Legitimatiebewijzen, (auto)sleutels en fietsen vindt u niet terug op www.verlorenofgevonden.nl. Wat u moet doen wanneer u één van deze items kwijt bent, leest u onderaan de pagina.

Als u een voorwerp ziet waarvan u denkt dat het van u is maak dan een afspraak. Bij uw afspraak moet u zich identificeren.

(Auto)sleutels kwijt?

Gevonden (auto)sleutels hoeft u niet te registreren op www.verlorenofgevonden.nl omdat deze te veel op elkaar lijken. Wij verzoeken u gevonden (auto)sleutels in te leveren bij het gemeentehuis in Naaldwijk, Verdilaan 7, waar ze worden opgehangen in een kastje in de publieksruimte. Tijdens de openingstijden kunt u, zonder afspraak, de gevonden sleutels komen bekijken en ophalen. Bij het ophalen van uw autosleutels moet u uw kentekenbewijs meenemen.

 • Gevonden fietsen

  Vanaf 1 januari 2017 worden fietsen niet meer geregistreerd op de website 'verloren of gevonden'. Fietsen die door de gemeente zijn gevonden worden opgeslagen. 1x per maand wordt er een kijkochtend georganiseerd. Tijdens deze ochtend kunt u op afspraak kijken of uw fiets tussen de gevonden fietsen staat. Maak hiervoor een afspraak bij de gemeente via (0174) 672872. Op vertoon van eigendomsbewijs en fietssleutel kan de eigenaar de fiets meenemen.

  Kijkochtenden

  Kijkochtenden vinden altijd plaats op de laatste dinsdag van de maand in de Brandweerkazerne in De Lier, Burgemeester Crezeelaan 30, De Lier.

  Staat uw fiets er niet tussen? Kom dan gerust de volgende maand op de kijkochtend weer eens kijken.

 • Gevonden voorwerpen zelf bewaren

  Voorwerpen die zijn gevonden en bij de gemeente afgegeven, worden daar bewaard. Heeft u zelf iets gevonden dan mag u dat (bij voorkeur) zelf bewaren. U moet wel direct aangifte doen. Blijf het voorwerpen ook onderhouden, zodat de staat niet verslechterd. Na 1 jaar bewaren bent u de eigenaar van het gevonden voorwerp.

  Voorwerpen die niet zelf bewaard mogen worden: 

  • Rijbewijzen
  • Paspoorten
  • Identiteitsbewijzen
  • Verblijfsdocumenten
  • Portemonnees
  • Sleutels
 • Gestolen voorwerpen

  Als u denkt dat iets van u gestolen is dan moet u aangifte doen bij de politie.