Westlands sportgala

Winnaars sportprijzen 2019

Tijdens een avondvullend Westlands sportgala op 30 januari 2020 in WestlandTheater De Naald zijn de winnaars van de Westlandse sportprijzen 2019 bekend gemaakt. De prijzen werden onder andere uitgereikt door Marieke van der Wal en Yvette Broch (voormalig handbalsters en ontvangers oeuvreprijs), John de Wolf (voormalig voetbalinternational), burgemeester Arends en wethouder Varekamp (sport).

Sporttalent 2019

Ruben Rolvink, 17 jaar (atletiek)
De Naaldwijkse Ruben Rolvink werd Nederlands kampioen Kogelstoten (5kg) tijdens NK B-junioren indoor en Nederlands kampioen Discuswerpen (1,5kg) tijdens NK B-junioren outdoor. Daarnaast behaalde hij de 3e plaats Kogelstoten (5kg) tijdens NK B-junioren outdoor.
Tijdens het NK voor senioren behaalde hij de 4e plaats bij het Discuswerpen (2kg) en met 47,94 meter verbeterde hij het Westlands record.

G-sport 2019

Celine de Vreede, 17 jaar (wegwielrennen)
De Lierse Celine de Vreede werd Nederlands kampioen wegwielrennen junior vrouwen 2019 bij de ID-renners (Intellectual Disability).

Sportcoach 2019

Edwin Vurens, coach Velo voetbal (Wateringen)
Onder leiding van Edwin Vurens is het 1e elftal van Velo voetbal in 4 jaar tijd drie maal gepromoveerd. Zij gingen van de 4e naar de 1e klasse bij de KNVB. Met zijn coachend vermogen levert hij een belangrijke bijdrage aan het Westlands sportklimaat en voetbalniveau.

Sportploeg 2019

Quintus dames 1, handbal (Kwintsheul)
Al 50 jaar presteert deze vereniging op topniveau. Het dames 1 team van Quintus handbal behaalde de halve finale van de Europa Cup. Zij werden winnaar van de nationale beker en behaalde de 2e plaats in de Eredivisie handbal.

Sportman 2019

Sebastiaan Tempelaars, 29 jaar (powerliften)
De Lierse Sebastiaan Tempelaars werd tijdens het Nederlands kampioenschap 1e in de categorieën bankdrukken en powerliften.

Sportvrouw 2019

Lara van Ruijven, 27 jaar (shorttrack)
De Naaldwijkse Lara van Ruijven werd in januari 2019 Nederlands Kampioen shorttrack. Zij werd als eerste Nederlandse vrouw Wereldkampioen Shorttrack op de 500 meter. Daarnaast won zij met de relayploeg goud tijdens het Europees Kampioenschap.

Sportvrijwilliger

482 stemmen van de 1174 stemmen zijn uitgebracht voor de sportvrijwilliger van 2019, met 41% van de stemmen is Ron van Dijk van SV Honselersdijk de Rabo-sportvrijwilliger 2019 geworden.