De Uitblinker

Sinds 2014 wordt door de gemeente Westland de Uitblinker uitgereikt. Deze prijs is voor jongeren die zich op een bijzondere manier inzetten voor de Westlandse samenleving.

De gemeente is trots op Westlandse Uitblinkers: jongeren die zich op een veelbelovende of onderscheidende manier inzetten voor de Westlandse samenleving. Met de ‘Uitblinker’ zetten wij deze jongeren in het zonnetje. De gemeente wil op deze manier ook andere jongeren stimuleren om vrijwilligerswerk te doen en daarmee het verschil te maken.

Uitblinker 2020

De genomineerden voor de Uitblinker 2020 zijn inmiddels aangemeld.

Criteria

  • De jongere, tussen 6 en 23 jaar, woonachtig in de gemeente Westland en zet zich belangeloos in en is hiervoor niet eerder met een prijs beloond.
  • De jongere zet zich vrijwillig in of heeft zich vrijwillig ingezet voor een ander, bijvoorbeeld door het doen van vrijwilligerswerk of mantelzorgondersteuning;
  • De jongere heeft een bijzondere (helden)daad verricht;
  • De jongere heeft een goed initiatief ten behoeve van de Westlandse samenleving genomen;
  • De jongere onderneemt activiteiten die inspirerend kunnen zijn voor anderen.

Uitreiking Uitblinker 2019

De winnaars zijn bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsontmoeting op donderdag 2 januari 2020 in De Oude Kerk in Naaldwijk. Er waren 3 winnaars in de categorie sport, mantelzorg en maatschappelijk.

De winnaars van de Uitblinker 2019 zijn geworden Benjamin van Slingerland uit Monster (mantelzorg), Thimo Pakkert uit Wateringen (sport) en de Jongerenwerkgroep Albanië (maatschappelijk).