Coronavirus in gemeente Westland

Op deze pagina vindt u meer informatie over de maatregelen die gemeente Westland neemt, de gevolgen voor de dienstverlening en de actualiteiten rondom het virus binnen Westland.

De meest recente informatie en vragen en antwoorden over landelijke maatregelen rond het coronavirus vindt u op de website van de Rijksoverheid.


Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

Bent u ondernemer/zzp’er, werknemer of werkzoekende en heeft u financiële problemen door de coronamaatregelen? En kunt u daardoor noodzakelijk kosten zoals woonkosten niet meer betalen? Dan kan de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) u misschien helpen. Meer informatie leest u op de pagina over TONK.


Hulpinformatie

Door het coronavirus hebben veel bewoners hulpvragen, zorgen en behoefte aan een goed gesprek. De gemeente helpt u gemakkelijk informatie te vinden die nu voor u als bewoner van Westland van belang kan zijn.

Veelgestelde vragen

We krijgen veel vragen binnen over het coronavirus en de maatregelen. Op deze pagina geven we antwoorden op veelgestelde vragen.

Ondernemers

Het coronavirus heeft veel impact op ondernemers in Westland. De gemeente zet belangrijke informatie voor u als ondernemer op een rij.
 

Coronaverhalen

Zo doen wij het; Verhalen vol doorzettingsvermogen, creativiteit en compassie van Westlanders in coronatijd.
Lees hier snel verder


Laatste nieuwsberichten coronavirus

Subsidie ‘Jeugd aan Zet’ helpt jongeren door coronacrisis heen

donderdag, 22 april 2021

Veel Westlandse jongeren hebben het zwaar. Ze missen hun vrienden, het uitgaan, de contacten op school of zijn hun bijbaantje kwijt. Ook al kan er weer iets meer, het is allemaal anders dan het was. Ze kijken uit naar wat wél mag en kan. Met de...

Uitbreiding steun voor door corona getroffen cultuursector

donderdag, 22 april 2021
theater de Naald vanaf buiten

Culturele organisaties en verenigingen in Westland zijn hard getroffen door de coronamaatregelen, zeker nu het zo lang duurt. Met de Subsidieregeling Algemene covid-19 steunmaatregel Cultuur Westland 2021 geeft de gemeente Westland de cultuursector...

Westlandse terrassen mogen worden verruimd tot 1 oktober 2021

donderdag, 1 april 2021

Horecaondernemers in Westland mogen hun terrassen tot 1 oktober 2021 ruimer opstellen dan volgens de regels is toegestaan. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders deze week besloten. Dit geeft de horeca de gelegenheid om, zodra de...