Home/Actueel / Nieuws/   WestlandStek voor vrijwilligers Timmerwerf

WestlandStek voor vrijwilligers Timmerwerf

Publicatiedatum: vrijdag, 2 oktober 2020

Op vrijdag 2 oktober hebben de heer L. (Leen) Paauwe en de heer A.P.J. (Arie) Bijl uit De Lier een WestlandStek ontvangen van wethouder Piet Vreugdenhil (cultuur). De vrijwilligers zetten zich al 25 jaar in voor Stichting De Timmerwerf.

Arie Bijl en Leen Paauwe zijn vanaf 1995 lid van het klusteam dat elke vrijdagmorgen bij elkaar komt om alle voorkomende klussen in en rondom het museum uit te voeren. Ook zetten ze zich allebei in voor timmeractiviteiten voor kinderen.

Het pand van de Timmerwerf bestaat sinds 1642 en heeft sinds 1999 de functie van museum. In dit rijksmonument in De Lier zijn diverse werkgroepen actief. Ook worden voor jong en oud regelmatig exposities gehouden en activiteiten georganiseerd.

Gemeentelijke onderscheiding

De WestlandStek is een gemeentelijke onderscheiding voor personen, die zich gedurende een periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente Westland en/of haar rechtsvoorgangers op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief gebied. Of als blijk van waardering voor een uitzonderlijke prestatie op het gebied van sport en/of cultuur, zoals het behalen van een Europees, Wereld- of Olympisch kampioenschap van een inwoner van de gemeente Westland.