Home/Actueel / Nieuws/   De strooiwagens rijden weer

De strooiwagens rijden weer

Publicatiedatum: donderdag, 29 oktober 2020

Foto: Thierry Schut

Donderdag 29 oktober rijden de strooiwagens van gemeente Westland weer uit voor hun eerste ronde. Niet om te strooien, daarvoor is het nog te warm. Het gaat om een testronde. Kloppen de routes die gemaakt zijn, doen de strooiers en sneeuwschuivers het, zijn er storingen in het systeem? Daarnaast zorgen we natuurlijk voor voldoende zoutvoorraad en ook de gladheidmeldsystemen moeten goed werken.

Verkeersveiligheid en bereikbaarheid

In totaal hebben de strooiwagens ongeveer 420 km aan wegen en 141 km aan fietspaden af te leggen tijdens het strooien. Het strooigebied is afgestemd met Rijkswaterstaat en de provincie Zuid-Holland. Er is veel aandacht voor de verkeersveiligheid, de bereikbaarheid en het begaanbaar maken en houden van wegen en fietspaden bij winterse omstandigheden. Dagelijks verplaatsen zich in het Westland vele honderden scholieren tussen de kernen.

Naast dat we alle verwachtingen nauwgezet en 24 uur per dag volgen via directe contacten met meteorologen, Rijkswaterstaat, buurtgemeenten en de provincie, hebben we ook een eigen gladheidsmeldsysteem. Op de twee koudste plaatsen in onze gemeente liggen meters voor de temperatuur van het wegdek. Ook geven deze aan hoeveel zout er nog op het wegdek ligt zodat de gladheidsco├Ârdinator kan nagaan of er weer gestrooid moet worden.

Meer informatie en de strooigebieden vindt u op de pagina Stooiroutes en strooizout.