Home/Actueel / Nieuws/   Coming Out Day 2020: Westland in regenboogkleuren

Coming Out Day 2020: Westland in regenboogkleuren

Publicatiedatum: donderdag, 1 oktober 2020

Als regenbooggemeente hijsen wij jaarlijks op Coming Out Day de regenboogvlag. Dit jaar is ook het gemeentehuis aan de Verdilaan met regenboogkleuren verlicht. Daarmee laten we zien dat we het belangrijk vinden dat iedereen zichzelf kan zijn, wie je ook bent of van wie je ook houdt.

Op zondag 11 oktober 2020 is het Coming Out Day, de dag waarop aandacht wordt gevraagd voor het moment waarop lesbiennes, homo's, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI’s) voor hun seksuele voorkeur uitkomen.
Vanaf vrijdag 9 oktober wappert de regenboogvlag op het gemeentehuis, het gemeentekantoor en bij de gemeentewerven. Ook verschillende scholen, sportverenigingen, WestlandTheater De Naald, bibliotheek Westland en andere organisaties hijsen dat weekend de regenboogvlag of spelen met een regenboogbal.

Iedereen doet mee

Als regenbooggemeente roepen we Westlanders op elkaar de ruimte te geven om zichzelf te kunnen zijn. Niet alleen vandaag, maar altijd en overal! Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. Iedereen moet zich geaccepteerd en sociaal veilig kunnen voelen.

Lokale activiteiten

WestlandTheater De Naald en bibliotheek Westland organiseren vanaf 2 oktober verschillende activiteiten. De persoonlijke levensverhalen van LHBTI’s staan hierbij centraal. Kijk voor het programma op www.gemeentewestland.nl/comingoutday. Kijk voor de meest actuele informatie over de coronamaatregelen en voor reserveren op de websites van het theater en de bibliotheek.