Home/Actueel / Nieuws/   Wethouder Piet Vreugdenhil bezoekt lees- en schrijfgroep Taal+ school

Wethouder Piet Vreugdenhil bezoekt lees- en schrijfgroep Taal+ school

Publicatiedatum: donderdag, 10 september 2020

Wethouder Piet Vreugdenhil ging donderdag 10 september langs bij de lees- en schrijfgroep van de Taal+ school van ROC Mondriaan. In de bibliotheek in Naaldwijk maakte hij zijn complimenten aan deze doorzetters.

De cursisten hebben veel moeite met lezen en schrijven en zijn vaak helemaal niet digitaal vaardig. Normaal gesproken krijgen ze les in de bibliotheek, maar die ging dit voorjaar tijdens de lockdown dicht.

Boekje ‘Mijn coronatijd’

Siem Kok en Anja Varekamp uit De Lier schreven brieven aan wethouder Piet Vreugdenhil en burgemeester Bouke Arends over hoe lastig zij het vonden om in coronatijd online les te blijven volgen. Hun brieven zijn, samen met acht andere brieven, gebundeld in het boekje ‘Mijn Coronatijd’.

De persoonlijke brieven leggen bloot waarmee deze cursisten worstelden en geven een bijzondere inkijk in hun wereld. Ook onderstrepen zij het belang van goede lees-, schrijf- en digitale vaardigheden.

Wethouder Vreugdenhil sprak met cursisten over hoe zij deze uitdaging hebben ervaren. Hij deelde het boekje uit, als eerbetoon omdat ze hebben doorgezet om te leren.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van ROC Mondriaan of de Facebookpagina Doe Weer Mee.