Home/Actueel / Nieuws/   Westlandse Open Monumentendag 2020

Westlandse Open Monumentendag 2020

Publicatiedatum: dinsdag, 8 september 2020
Poster monumentendag

Op zaterdag 12 september is het Nationale Open Monumentendag. Ondanks de afgegeven coronamaatregelen kan de Open Monumentendag in Westland doorgaan en openen toch ruim 20 Westlandse monumenten hun deuren voor publiek. Wethouder Vreugdenhil, cultuur en erfgoed, overhandigt donderdag 10 september met een kleine groep aanwezigen de monumentensleutel aan de voorzitter van Stichting Monumentaal Westland. Hiermee geeft hij het officiële startsein voor de Westlandse Monumentendag 2020. 

Ruim 20 monumenten wel open

Ondanks dat niet alle monumenten dit jaar hun deuren kunnen openen voor publiek is het de Stichting Monumentaal Westland en de vele vrijwilligers gelukt om toch een mooi programma samen te stellen. In het weekend van 12 en 13 september zijn ruim 20 monumenten in Westland open voor publiek.
Bij rondleidingen, bezichtigingen en activiteiten wordt rekening gehouden met de maatregelen die zijn opgesteld ter bestrijding van het Covid-19 virus. Zo worden bezoekers ingedeeld in kleine groepen. Op deze manier kan de 1,5 meter regel gehanteerd worden en is er ruimte om de groepjes te begeleiden en van informatie te voorzien. 
Diverse activiteiten zijn aangepast of kunnen dit jaar niet doorgaan. Maar een wandel- of fietstocht maken langs de monumenten of een expositie bezoeken bij de Bartholomeuskerk in Poeldijk, Herckenrath in Monster, St. Lambertuskerkje in De Heenweg, De Vlietwoning in Naaldwijk of de Oranjesluis in ’s-Gravenzande, dat kan gewoon.

Verplicht aanmelden voor wandeltochten

In ’s-Gravenzande, Kwintsheul en Wateringen worden er op 12 september wandeltochten met gids langs de monumenten georganiseerd. Om te zorgen dat de groepen niet te groot zijn en de afstand onderling behouden blijft is aanmelden voor deelname aan deze wandeltochten verplicht. Daarnaast zijn er in ’s-Gravenzande, Naaldwijk en Poeldijk ook wandeltochten beschikbaar die u zonder begeleiding kunt lopen. De routes van deze tochten zijn lokaal te verkrijgen of te downloaden op de website van Monumentaal Westland.

Kijk voor een overzicht van de deelnemende monumenten en voor het aanmelden of het downloaden van een wandeltocht op www.monumetaalwestland.nl