Home/Actueel / Nieuws/   Gezonde School-vignet voor Prins Mauritsschool in De Lier

Gezonde School-vignet voor Prins Mauritsschool in De Lier

Publicatiedatum: vrijdag, 28 augustus 2020
Kinderen wijzen naar het vignet Gezonde School.

De Prins Mauritsschool is er trots op een Gezonde School te zijn. Op de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar, maandag 31 augustus, onthulde wethouder Piet Vreugdenhil samen met twee leerlingen het vignet Gezonde School, dat op de muur van de school prijkt.

De basisschool in De Lier heeft een certificaat gehaald voor het thema Bewegen en sport. Vanaf nu kan iedereen zien dat de school veel aandacht heeft voor een gezonde leefstijl en sport en bewegen in het onderwijs.

Bewegend leren

Sinds het schooljaar 2018/2019 combineert De Prins Mauritsschool onderwijs en sport tot ‘bewegend leren’. Op een schooldag doen de kinderen en leerkracht bijvoorbeeld tafelbingo. Ze oefenen tafels in combinatie met bewegen. Of ze hebben buiten les op het sportieve Johan Cruijf-schoolplein.

Door de afwisseling blijft het geleerde beter hangen en beweging zorgt voor plezier. Verder eten de leerlingen vaak fruit en/of groente in de kleine pauze. Ze worden zich zo meer bewust van een gezonde leefstijl.

Meer plezier

De gemeente Westland is blij met deze inzet! Wij moedigen alle scholen aan mee te doen met de Gezonde School-aanpak. Het is belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan en opgroeien tot gelukkige en gezonde volwassenen. Deze aanpak draagt bij aan betere schoolprestaties, een betere concentratie, een beter zelfbeeld, minder schooluitval en een gezondere en actievere leefstijl.

Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. Een school kan aan de slag gaan met acht thema’s. GGD Haaglanden biedt daarbij ondersteuning.