Home/Actueel / Nieuws/   De toekomst van Westland: inzage omgevingsvisie van start

De toekomst van Westland: inzage omgevingsvisie van start

Publicatiedatum: vrijdag, 7 augustus 2020
afbeelding van project omgevingsvisie

Iedereen in Westland wil graag een fijne plek om te wonen, werken, ondernemen en recreëren. Voor onszelf, maar ook voor onze kinderen en kleinkinderen. Hoe ziet die toekomst eruit? Wat is er nodig voor een sterke samenleving, een gezonde woonomgeving en een welvarende gemeente in 2030? U leest het in grote lijnen in de Omgevingsvisie van Westland.

Wensen van inwoners en ondernemers

De Omgevingsvisie bestaat voor een deel uit plannen die we al eerder hebben gemaakt, zoals centrum- en woningbouwplannen. Daarnaast hebben heel veel mensen met ons meegedacht. Zoals bewoners, ondernemers, experts, raadsleden, buurgemeenten, het Hoogheemraadschap van Delfland en de Veiligheidsregio Haaglanden. Hun wensen en ideeënvinden we belangrijk voor de toekomst van Westland. We hebben deze waar het mogelijk was meegenomen in de visie.

Een nieuwe wet

De Omgevingsvisie is er niet zomaar. Ze is het gevolg van een nieuwe wet: de Omgevingswet. De wet geeft bewoners en ondernemers meer ruimte om mee te denken. Bijvoorbeeld als er ideeën zijn voor nieuwe woningen, fietspaden, bedrijventerreinen, horeca of ontwikkeling van de glastuinbouw. De Omgevingsvisie maakt aan iedereen duidelijk of nieuwe plannen passen bij ons toekomstbeeld van Westland.

Meer weten en inzage

Meer weten over de Omgevingsvisie? Bekijk op deze pagina alles over de Omgevingsvisie. Mocht u de hele visie willen lezen, dan kunt u de pdf van de visie downloaden.

De Omgevingsvisie ligt tot 18 september september ter inzage. Wilt u reageren op de visie? U kunt dan tot 18 september uw reactie geven via  info@gemeentewestland.nl met als onderwerp zienswijze omgevingsvisie. U kunt dit ook per brief doen aan Gemeente Westland, t.a.v. Zienswijze Omgevingsvisie, Antwoordnummer 25, 2670 VB Naaldwijk.