Home/Actueel / Nieuws/   WestlandStek voor scheidend voorzitter Fuchsiade

WestlandStek voor scheidend voorzitter Fuchsiade

Publicatiedatum: donderdag, 15 juli 2021
Foto uitreiking Westlandstek aan de heer Simonis

Op vrijdag 16 juli heeft de heer H.B. (Henk) Simonis uit Den Haag een WestlandStek ontvangen. Wethouder Albert Abee (tuinbouw) reikte de gemeentelijke onderscheiding uit tijdens de opening van de Fuchsiade 2021. De heer Simonis heeft zich gedurende 24 jaar ingezet als voorzitter van de Stichting Fuchsia Hobby Club Westland e.o.

De heer Simonis heeft zich ingezet om het hobbymatig hebben en houden van fuchsia’s te verbeteren en de kwaliteit hiervan naar een hoger niveau te brengen. Ook was hij verantwoordelijk voor 24 fuchsiashows, die 22 jaar in het Hofpark in Wateringen hebben plaatsgevonden en waar vele inwoners van Westland van hebben genoten. De club telt 106 leden en wisselen veelal kweektips met elkaar uit.

WestlandStek

De WestlandStek wordt toegekend aan personen die zich gedurende een aaneengesloten periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor een organisatie/vereniging in de gemeente Westland en/of haar rechtsvoorgangers op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief gebied. Of als blijk van waardering voor een uitzonderlijke prestatie op het gebied van sport en/of cultuur, zoals het behalen van een Europees, wereld- of Olympisch kampioenschap van een inwoner van de gemeente Westland.