Home/Actueel / Nieuws/   WestlandStek voor secretaris Interkerkelijke Kerstmeeting De Lier

WestlandStek voor secretaris Interkerkelijke Kerstmeeting De Lier

Publicatiedatum: vrijdag, 29 januari 2021

Privéfoto van de heer Van Ruijven

Op donderdag 28 januari heeft de heer J.P. (Jan) van Ruijven een WestlandStek ontvangen. Wethouder Piet Vreugdenhil reikte de gemeentelijke onderscheiding uit aan de heer Van Ruijven voor zijn inzet als secretaris van het comité Interkerkelijke Kerstmeeting De Lier. Door zijn dochter Trees van Ruijven werd het versiersel opgespeld in het Pieter van Foreest woonzorgcentrum Veenhage in Nootdorp.

De WestlandStek is aan de heer Van Ruijven toegekend vanwege zijn vrijwillige verdiensten sinds 1998 voor het comité Interkerkelijke Kerstmeeting De Lier. Jaarlijks organiseren zij een feestelijke kerstviering op Tweede Kerstdag in de veilinghal in De Lier. In december kreeg de Kerstmeeting een andere invulling. Een speciale televisie-uitzending werd uitgezonden in plaats van de 60e jubileumeditie, die een jaar werd uitgesteld door de pandemie. De heer Van Ruijven heeft jarenlang bijgedragen aan een mooi kerstverhaal, samenzang en saamhorigheid voor tienduizenden bezoekers.

WestlandStek

De WestlandStek wordt toegekend aan personen die zich gedurende een aaneengesloten periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor een organisatie/vereniging in de gemeente Westland en/of haar rechtsvoorgangers op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief gebied. Of als blijk van waardering voor een uitzonderlijke prestatie op het gebied van sport en/of cultuur, zoals het behalen van een Europees, wereld- of Olympisch kampioenschap van een inwoner van de gemeente Westland.