Home/Actueel / Nieuws/   Dag van de Mantelzorg: waardering voor inzet mantelzorgers

Dag van de Mantelzorg: waardering voor inzet mantelzorgers

Publicatiedatum: dinsdag, 10 november 2020
Afbeelding van Westlandpas

Vandaag, dinsdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Dan staan we stil bij de 4,4 miljoen Nederlanders die zorgen voor iemand die zij lief hebben. Ook in Westland. In deze bijzondere tijden is het een extra uitdaging om mantelzorger te zijn. Dat is de reden waarom alle geregistreerde mantelzorgers van 18 jaar en ouder juist dit jaar rond de Dag van de Mantelzorg, namens de gemeente Westland een WestlandPas ontvangen. Als extra blijk van waardering voor hun goede zorgen en als bedankje voor hun inzet. 

Met deze pas kunnen mantelzorgers kortingen krijgen bij verschillende winkels en organisaties in Westland. En als extraatje kunnen zij daarmee tot en met 31 december 2020 een leuke attentie afhalen zoals bijvoorbeeld een mooie bos bloemen, een taartje of een heerlijk verzorgingspakket! Op de website www.westlandpas.nl/aanbod is meer informatie te vinden. 

Bijzondere tijden

Vaak vinden mantelzorgers het maar gewoon wat ze doen. Maar het is juist heel bijzonder! Zeker dit jaar en nu er sinds 3 november tijdelijk weer zwaardere coronamaatregelen gelden. Het advies van het kabinet en het RIVM blijft om bezoek aan ouderen en kwetsbare inwoners te beperken, de wijkcentra zijn tijdelijk dicht, thuis mag u (naast professionele ondersteuning) maar maximaal twee bezoekers ontvangen. 

WestlandPas als bedankje 

Als mantelzorger moet u vaak uw eigen weg hierin zien te vinden. Om u een hart onder de riem te steken heeft de gemeente Westland de WestlandPas beschikbaar gesteld. Bent u een geregistreerde mantelzorger en heeft u de pas niet ontvangen? Neem dan contact op met het team WestlandPas. Bel naar 033 3035462  (op werkdagen tussen 09.00 en 15.00 uur) of stuur een e-mail: pashouder@westlandpas.nl

Ondersteuning voor mantelzorgers

Mantelzorgen vraagt veel van een mens. Daarom is het belangrijk dat u tijdig aan de bel trekt, voordat u het niet meer aan kan. Of u nu (financiële) ondersteuning nodig heeft, op zoek bent naar advies of gewoon uw verhaal kwijt wil: Vitis Welzijn Mantelzorg kan u helpen. Meer weten? Kijk op www.vitiswelzijn.nl of bel naar 0174-630 358 of stuur een e-mail naar mantelzorg@vitiswelzijn.nl