Home/Actueel / Nieuws/   De Hofvilla is een Gezonde School!

De Hofvilla is een Gezonde School!

Publicatiedatum: donderdag, 1 oktober 2020

De eerste Gezonde School in Wateringen is een feit. Onlangs behaalde RKBS De Hofvilla het vignet Gezonde School en dat werd op donderdag 1 oktober gevierd. De basisschool haalde maar liefst twee themacertificaten tegelijkertijd: voor zowel het thema Bewegen en sport als Welbevinden.
Dat past goed bij de slogan van De Hofvilla: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!’, die uitgaat van een positieve benadering.

De school is niet voor niets enorm trots op het vignet: op De Hofvilla werken ze immers hard aan het welbevinden en een gezonde ontwikkeling van kinderen, in een veilige leer- en leefomgeving.

Springend leren

Sinds 2016 is de school in Wateringen een Vreedzame School en krijgen de kinderen lessen in Geluk. Er is veel aandacht voor bewegen, zowel binnen als buiten. Tijdens de lessen wordt niet stilgezeten: waarom tafels stampen, als het ook (buiten) springend kan? Ook heeft de school een uitgebreid kooklokaal waar kinderen lekkere maaltijden kunnen bereiden voor ouderen uit de buurt.

Lekker in je vel

De Hofvilla wil kinderen vooral meegeven dat een gezonde leefstijl ervoor kan zorgen dat je lekker in je vel blijft zitten. Pas als je je prettig en veilig voelt, kom je immers tot leren. De gemeente Westland sluit zich daarbij aan en moedigt scholen aan mee te doen met de Gezonde School-aanpak. Die aanpak draagt bij aan betere schoolprestaties en minder schooluitval. Leerlingen maken sneller een gezonde keuze en hebben daar ook later in hun leven iets aan.

Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. GGD Haaglanden biedt Westlandse scholen daarbij ondersteuning. Meer informatie is te vinden op de website Gezonde School.